Contact

Adresa: Bucureşti, Bulevardul Dacia, nr. 89, sector 2, cod postal 020052

Telefon/Fax: +40-21-318 09 39

E-mail: office@inshr-ew.ro

Calendarul evenimentelor

Linkuri

Media

Comunicate


Institutul „Elie Wiesel” lansează cartea pentru copii „Bunica-fetiță și povestea ei”

Institutul „Elie Wiesel” lansează cartea pentru copii

„Bunica-fetiță și povestea ei”

 

Vineri, 19 decembrie 2014, de la ora 12:30, la Librăria Bastilia, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” lansează cartea de poezii „Bunica-fetiță și povestea ei”, apărută la editura Curtea Veche.

 

Autoarea, Suzana Raweh, supraviețuitoare a Holocaustului, transpune în versuri, povestea copilăriei ei, deloc ușoară și marcată de experiența trăită în perioada celui de-al Doilea Război Mondial când a fost deportată împreună cu familia, în lagărele din Transnistria.

 

Ar fi fost cu totul altfel ca această carte să înceapă cu „A fost odată ca niciodată…„, să fi citit

o poveste frumoasă şi cu final fericit… Doar că ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 70 de ani nu a fost o poveste, ci a fost tragedia trăită de oameni — copii, tineri, adulţi şi bătrâni deopotrivă. Oameni ca tine şi ca mine, ca noi toţi. „Bunica-fetiţă şi povestea ei“ s-a născut din speranţa că o astfel de istorie nu se va mai repeta nicicând, niciunde!” este de părere, coordonatorul proiectului editorial, Elisabeth Ungureanu.

Ilustrațiile care însoțesc versurile aparțin fiicei autoarei, Dafna Schoenwald, și împărtășesc, deopotrivă, povestea fetiței, Suzana Raweh.

 

În cadrul evenimentului de lansare, cei mici vor putea viziona o piesă de teatru cu umbre și păpuși, adaptare a poveștii.

 

Intrarea este liberă, iar cei care doresc să participe sunt rugați să confirme până marți, 17 decembrie 2014, la adresa rpopa@inshr-ew.ro

Șef Serviciu Comunicare și Administrativ

Elisabeth Ungureanu

 

Pentru informații suplimentare:

Roxana Popa

Expert Relații Publice

E-mail: rpopa@inshr-ew.ro

Tel. : 0727.844.986