Contact

Adresa: Bucureşti, Bulevardul Dacia, nr. 89, sector 2, cod postal 020052

Telefon/Fax: +40-21-318 09 39

E-mail: office@inshr-ew.ro

Calendarul evenimentelor

Linkuri

Presa

 • 27 ianuarie 2015- Ziua Internationala a Victimelor Holocaustului

  În data de  27 ianuarie 2015 se împlinesc 70 de ani de eliberarea prizonierilor din lagărul de la Auschwitz-Birkenau. În contextul ceremoniilor prilejuite de această ocazia precum și a acțiunilor teroriste antisemite de la Paris din zilele de 7-9 ianuarie 2015, în calitate de membru al delegației României la IHRA, Institutul declară:

  Citeste
 • Institutul „Elie Wiesel” lansează cartea pentru copii „Bunica-fetiță și povestea ei”

  Ar fi fost cu totul altfel ca această carte să înceapă cu „A fost odată ca niciodată…„, să fi citit o poveste frumoasă şi cu final fericit… Doar că ce s-a întâmplat în urmă cu mai bine de 70 de ani nu a fost o poveste, ci a fost tragedia trăită de oameni — copii, tineri, adulţi şi bătrâni deopotrivă. Oameni ca tine şi ca mine, ca noi toţi. „Bunica-fetiţă şi povestea ei“ s-a născut din speranţa că o astfel de istorie nu se va mai repeta nicicând, niciunde!” este de părere, coordonatorul proiectului editorial, Elisabeth Ungureanu.

  Citeste
 • Memoria Holocaustului în România după un deceniu de la Comisia Internațională pentru Studierea Holocaustului din România

  La 10 ani de la asumarea responsabilității Holocaustului din România de către statul român, statele membre IHRA au decis ca în 2016 România să preia președinția Alianței Internaționale pentru Memoria Holocaustului (International Holocaust Rememberance Alliance/ IHRA)

  Citeste
 • Pentru o zi, Institutul „Elie Wiesel” a avut nou director

  Pentru o zi, marți , 18 noiembrie 2014, Institutul „Elie Wiesel” a avut un nou director: Andrei Paraschiv, elev în clasa a VIII-a la Școala Gimnazială „Spiru Haret” din Țăndărei. Andrei este pasionat de istorie, a participat la etapa județeană a Concursului Național „Memoria Holocaustului” și a dorit să cunoască cât mai multe detalii despre activitatea Institutului.

  Citeste
«1 2345678910 • »