Contact

Adresa: Bucureşti, Bulevardul Dacia, nr. 89, sector 2, cod postal 020052

Telefon/Fax: +40-21-318 09 39

E-mail: office@inshr-ew.ro

Calendarul evenimentelor

Linkuri

Memorialul victimelor

     Inaugurarea Memorialului Victimelor Holocaustului in Romania

 

      In data de 8 octombrie 2009, cu ocazia comemorarii Zilei Holocaustului in Romania, a fost inaugurat Memorialului Victimelor Holocaustului din Romania. Realizarea Memorialului a fost initiata in anul 2005, de catre Ministerul Culturii si Cultelor, ca urmare a recomandarilor Comisiei Internationale pentru Studierea  Holocaustului din Romania, ca expresie a datoriei de a recunoaste si de a asuma crimele comise in timpul celui de-al doilea razboi mondial impotriva comunitatii evreiesti si impotriva comunitatii rome.
 
      In urma unui concurs international de creatie plastica, proiectul prezentat de sculptorul Peter Jacobi a fost desemnat drept castigator, fiind considerat drept reprezentarea cea mai complexa si completa a ceea ce a reprezentat Holocaustul in Romania.
 
      Ansamblul cuprinde o incinta memoriala, doua instalatii cu pietre de mormant desacralizate din cimitirele din Odessa si Bucuresti (strada Sevastopol) si 5 sculpturi amplasate in jurul incintei centrale: Coloana Memoriala, Via Dolorosa, Roata Romilor, Steaua lui David si Epitaf.
 
      Memorialul Victimelor Holocaustului din Romania se afla la intersectia strazilor Anghel Saligny, Mihai Voda, Ion Brezoianu si Lipscani, din Bucuresti.