Contact

Adresa: Bucureşti, Bulevardul Dacia, nr. 89, sector 2, cod postal 020052

Telefon/Fax: +40-21-318 09 39

E-mail: office@inshr-ew.ro

Calendarul evenimentelor

Linkuri

Evenimente comemorative

Holocaust Film Festival, 27-29 ianuarie 2015

In perioada 27-29 ianuarie 2015, cu prilejul Zilei Internationale a Victimelor Holocauustului, Institutul National pentru Studierea Holocaustului din Romania „Elie Wiesel” a organizat primul festival de film din Romania, pe tema Holocaustului.
Holocaust Film Festival a fost organizat cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii in Romania si in colaborare cu Muzeul Taranului Roman.

 

G  U  V  E  R  N  U  L     R  O  M    N  I  E I

Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului  din România „Elie Wiesel”

Bucureşti, Bd. Dacia 89, sector 2 * Tel/Fax +40-21-318 09 39

*http://www.inshr-ew.ro/* e-mail: office@inshr-ew.ro

 

Ziua Națională a Victimelor Holocaustului din România

 

În luna octombrie 2014 s-au împlinit 73 de ani de la începerea deportării evreilor din România în Transnistria. Cu acest prilej, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a organizat o serie de evenimente dedicate comemorării victimelor Holocaustului din România.

Miercuri, 8 octombrie 2014, la Memorialul Victimelor Holocaustului din București a avut loc un ceremonial al depunerii de coroane, urmat de o sesiune comemorativă găzduită de Camera Deputaților.

La activități au participat Președintele Camerei Deputaților, domnul Valeriu Zgonea, reprezentanți ai Președinției, Guvernului, Parlamentului României, ai corpului diplomatic și ai Federației Comunităților Evreiești din România.

Invitat special a fost Sir Andrew Burns, președinte în exercițiu al IHRA (International Holocaust Remembrance Alliance).

1.jpg2.JPG3.JPG4.JPG5.JPG6.jpg7.jpg8.JPG9.jpg10.jpg11.jpg

Foto credit: INSHR-EW, FCER